Tetravision

Keo

Keo este un muzician - cantaret, compozitor si producator. El a fost născut în Bucureşti (România), şi sa mutat împreună cu părinţii săi la Geneva (Elveţia) în 1985.

El a inceput sa cante la pian la varsta de 12 ani şi a scris piese primul său de la 14. În timp ce în liceu a infiintat propria trupa numita "I Scream" în oraşul său de origine Geneva (Elveţia). Mai târziu, el a studiat politica de la Geneva şi Los Angeles.

Mai târziu, atunci când Keo revine la Elveţia a fondat trupa "parc". Primul lor album "antene de dependenţă", ajunge în poziţia 3d in topuri Elveţiană şi trupa devine chiar să fie actul de deschidere pentru un concert David Bowie la Montreux, unul dintre idolii începutul lui Keo.

În 2005, Keo se întoarce în România şi începe o carieră solo. Său de debut single-ul "AZI VII MAINE PLECI" a fost lansat în septembrie 2005 şi a ajuns în topul MTV număr1 20 în doar 3 săptămâni. Videoclipul a fost regizat de Marian Crisan (care a castigat mai târziu Palme d'Or la Cannes în 2008 pentru cel mai bun film scurt) şi a jucat tanara actrita Laura Cosoi. Piesa a ramas in Romanian Top 100 pentru peste 7 luni de la care 3 luni, ca numărul unu. Albumul sau de debut "FARA aripi" a fost de aur înregistrare în decembrie 2005 ...

Doi ani mai târziu, Keo a revenit cu albumul "IN Ochii tai", produs în Elveţia, Franţa şi Canada. Albumul a fost scris, realizat si produs de Keo impreuna cu compozitorul si producatorul francez Yorgos Benardos (Jenifer, Le Roi Soleil), compozitor canadian Rob Wells (Backstreet Boys, Nick Lachey) şi Derek Brin (Chenelle). Trei single-au fost eliberaţi din acest album şi toate au ajuns la poziţii de top în topurile româneşti. În 2008, Keo, de asemenea, colaboreaza cu prietenul său, locale Hip-Hop superstarul Puya, pentru piesa "Viaţă nouă.

În 2009 Keo afisari topurile din nou cu "Falling HIGH" un nou single scrisa si produsa de Keo impreuna cu compozitorul si producatorul american Alex Greggs (Alex Greggs a produs si remixat artisti, inclusiv T-Pain, MIA, Lilly Allen, Chris Brown, Kelis , Killer Bounty, Bennie Man, Justin Timberlake, Beck, Duran Duran si detine, de asemenea, eticheta de Sud Rakkas Crew cu trecutul său partener Dow Jones lui Alex. include scris şi producătoare de 7 din piesele de pe ultimele 2 înregistrările NSYNC şi credite se numără Britney Spears, Pink, Shakira şi Michael Jackson).

În luna ianuarie 2010 Keo a lansat "Upside Down", un duet cu celebra cântăreaţă română Alexandra Ungureanu.

Ca un compozitor si producator, Keo, de asemenea, a lucrat cu artisti cum ar fi Andreea Balan, Alexandra Ungureanu, Catalin Josan, Blaxy Girls, Anna Lesko, Cristina Rus, Tina G, Cristi Stanciu.

Picture34.png

Ultimele Stiri

15 martie 2013 - Workshop Istanbul

15 martie 2013 - Workshop Istanbul

Vineri, 15 martie 2013, workshop Istanbul cu Sorin "Pupe" Tanase, Marius "Chiupi" Ciupitu, Razvan "Lapi" Lupu si Adrian… › citeste tot
Lansare videoclip ADMIRAL C4C - Me bunga (12-12-12)

Lansare videoclip ADMIRAL C4C - Me bunga (12-12-12)

  Admiral C4C si a inceput cariera muzicala profesionala in 2001,cand si a realizat primul album din cariera. In 2010 a fost nominalizat la BEFFTA AWARDS… › citeste tot
Festivalul Jazz Napocensis 2012

Festivalul Jazz Napocensis 2012

Festivalul National Studentesc Jazz Napocensis- editia a XV-a, 14-16 mai 2012 Program: Luni, 14 mai, de la ora 19.00 La Multi Ani BIG BANG GAIO! Dirijor:… › citeste tot
» Vezi toate stirile!

Evenimente Recente

  • .
  • .
  • .
  • .
  • .
» Vezi toate evenimentele!